Ragnarok ve spíži

Ne, tohle není odkaz na Thora. Tohle je skutečný popis událostí, které nastaly 19.11. 2017 ve spíži v bytě na Údolní, v Brně, Jihomoravském kraji, v České republice, v samém srdci Evropy, na planetě jménem Země, v takzvané Sluneční soustavě někde na okraji galaxie. Pojmenovala jsem tenhle příspěvek RAGNAROK. Protože, přiznejme si to, APOKALYPSA je moc mainstream (jo, je to mainstream, ať se z toho svatý Jan klidně zjeví).
Ehm. Tak tedy.
Toho večera bylo chladno a sychravo. Jakub se kradl ke spíži, odhodlán odhalit původce nelibého smradu, jež se linul z hlubin skříně s potravinami. Netušil, že za okamžik zvedne oponu strašlivého dramatu, který se uvnitř odehrává. Smrad byl úděsný, jako by se uvnitř rozkládající se zombie krmil olomouckými tvarůžky a k tomu přikusoval romadůr. Otevřel dveře, ale byl ještě odvážnější... začal vyskládávat jednotlivé trvanlivé potraviny, hledajíc viníka zkázy.
"Šit," pravil věcně, když svůj pohled upřel na zeleně zářící předmět páchnoucí hnilobou a aspoň čtyřmi druhy plísně.
"Ahojky," odpovědělo to, co dříve nejspíš bývalo rajčetem, nyní však vyspělo do podoby mnohem strašlivější a mocnější. "Pokloň se... své královně."
Jakub začal spěšně couvat, když pochopil, že se rajče připravuje k útoku. Tu však z hlubin spíže vyskočilo půlkilové balení Granka a vrhlo se na rajče. Přimáčklo ho ke zdi, snažíc se z něj vytlačit všechen život.
Boj byl dlouhý a lítý, nakonec se Granko s rajčetem zabily navzájem, jak už v časech Ragnaroku bývá dobrým zvykem. Rajče i Granko jsme pohřbili společně, a obojí - ale především Granko - oplakali.
Již vstává nový den a mír ve spíži snad bude obnoven.
*DRAMATICKÉ ODKAŠLÁNÍ*
Takže, možná by to zasloužilo překlad. Někdo z nás, těžko říct kdo, zřejmě někdy před měsícem schoval do spíže rajčata. Jedno z rajčat se vykutálelo z vaničky a zapadlo mezi stěnu a krabici Granka, kde velmi úspěšně zplesnivělo. Tento fakt objevil Kuba poté, co rajče začalo nehorázně smrdět. Granko bylo bohužel porostlé plísní a obalené rajčatovou hnilobou, takže se muselo vyhodit. Podotýkám, že bylo neotevřené, jenže se prostě dělá jen v tom papírovém obalu, ne v plastu, takže to schytal i obsah. Granko zůstalo neotevřené, neboť si ho Kuba šetřil na nějakou zvláštní příležitost.
Poučení z tohohle příběhu? Nečekejte na nějaký speciální den, když něco chcete, dopřejte si to. Nikdy nevíte, kdy přijde Ragnarok.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Druhou nohou ve čtvrťáku

Patola: Jednou nohou ve čtvrťáku (druhou v průseru)

Jak jsem se proletěla. Zase.